GRUPUL ȚINTĂ

Beneficiarii implementării proiectului sunt următorii:

  • Cetăţenii Municipiului Piatra Neamț: Noul sistem va acoperi zonele cele mai intens circulate din oraş; se vor moderniza sistemele de semaforizare existente, vor fi semaforizate noi intersecții și treceri de pietoni, realizându-se introducerea acestora într-un sistem integrat de management al traficului. Astfel, cetăţenii vor beneficia de un sistem care asigură creşterea siguranţei circulaţiei în oraş şi creşterea vitezei de deplasare în condiţiile menţinerii limitei legale, scăderea timpilor de aşteptare în trafic şi, implicit, scăderea gradului de poluare în zona urbană, datorită reducerii emisiilor de noxe. Creșterea siguranței cetățenilor în spațiul public va fi asigurată și prin introducerea sistemului de supraveghere video în nodurile de circulație incluse în sistemul de management adaptiv al traficului, precum și prin implementarea sistemului modern de recunoaștere și interpretare a numerelor de înmatriculare la intrările/ieșirile din oraș. Un avantaj suplimentar va fi asigurat pentru conducătorii auto aflați în tranzit, prin comunicarea informațiilor referitoare la condițiile de circulație.
  • Poliția Rutieră din Municipiul Piatra Neamț, Poliția Locală, Jandarmeria vor beneficia de rezultatele proiectului prin implementarea sistemului de supraveghere video, care va permite asigurarea siguranţei şi securităţii în spaţiile publice și monitorizarea eficientă a traficului rutier și a evenimentelor produse.
  • Operatorul de transport public: este un alt beneficiar al proiectului, datorită asigurării unei fluențe crescute a traficului general, cât și prin faptul ca mijloacele de transport public vor avea prioritate în intersecții. Aceste componente vor avea ca efect creșterea calității și eficienței serviciului de transport public și vor conduce, implicit, la atragerea unui număr suplimentar de pasageri, beneficiari ai serviciului.
  • Cetățenii și turiștii aflaţi în tranzit prin oraş: Asigurarea unui climat de siguranţă şi confort la nivelul traficului din oraş va constitui, pentru toate persoanele care îl tranzitează un beneficiu, mai ales prin prisma faptului că vor fi astfel încurajaţi să vină să desfăşoare anumite activităţi sau să utilizeze serviciile publice culturale, sociale, medicale etc. oferite de municipiu şi în acest mod să contribuie la menţinerea şi dezvoltarea activităţilor economice şi cu caracter social din oraş.
Total Page Visits: 808 - Today Page Visits: 4