Categories
Content of the site

Localizare

Localizarea proiectului

Zona de intervenție a proiectului este alcătuită dintr-un număr de 53 de intersecții și treceri de pietoni, din municipiul Piatra Neamț.

Zonele de implementare ale proiectului sunt amplasate pe principalele artere de circulație ale municipiului, locațiile propuse pentru semaforizare reprezentând puncte ce asigură totodată legătura cu alte artere rutiere majore ale orașului, preluând sau generând trafic spre rute de legătură cu toate zonele orașului. Totodată, zona este traversată de traseele unor linii de transport public, atât urbane, cât și la nivel regional.

Sunt vizate, în principal, un număr de 7 străzi: B-dul. Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu, B-dul. Traian, B-dul. 9 Mai, str. Dimitrie Leonida, str. Mihai Viteazu, str. Petru Rareș. Suplimentar, se vor adăuga și străzile pe care se va interveni pentru instalarea fibrei optice pentru a realiza conexiunea SMT implementat pe străzile menționate, la centrul de comandă, care va fi amplasat în clădirea din strada Alexandru cel Bun nr.12, Piatra Neamț.

Deși prin proiect sunt vizate 7 străzi, ele însumează un total de 53 intersecții înființate/ modernizate. Valoarea proiectului este dată, în cea mai mare parte, de totalitatea echipamentelor necesare pentru îndeplinirea funcției de prioritizare a vehiculelor de transport public.

Locațiile componentelor SMT corespund traseelor de transport public și traseelor modurilor nemotorizate (pietonal și piste de biciclete) ce se vor realiza prin proiectele complementare cu acesta aflate, de asemenea, în implementare respectiv proiectul „Reorganizarea coridorului principal de mobilitate urbana pe axa est-vest (Bulevardul Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Traian)” SMIS 126604 și proiectul „Modernizare coridor integrat de mobilitate est-vest – Strada Mihai Viteazu” SMIS 126606, realizând astfel o rețea continuă ce va deservi principalele puncte de interes din municipiu.


Vezi și: PREZENTARE

Total Page Visits: 60309 - Today Page Visits: 16